MathJax

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

παραδοσιακή κουζίνα

ομελέτα ιχωριάτικη

υλικά: ένας ολύμπιος θεός, κρεμμυδάκι, κεφαλοτύρι τριμμένο (40 κιλά), ελαιόλαδο έξτρα παρθένο (5 τενεκέδες), αλάτι, πιπέρι, λίγο γάλα (προαιρετικό). σερβίρει περίπου 1000 άτομα.

εκτέλεση: κόβετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε στο λάδι. εν τω μεταξύ σπάτε τον θεό και χτυπάτε το αίμα του να ανακατευτεί καλά. προσθέτετε εάν θέλετε και το γάλα για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο, το αλατοπίπερο και το κεφαλοτύρι. όταν μαραθούν τα κρεμμυδάκια, δυναμώνετε πολύ τη φωτιά και όταν κάψει το τηγάνι περιχύνετε με το μείγμα. όταν ψηθεί αποκάτω, φωνάζετε κάναν ηρακλή ή κάναν προμηθέα να σας τη γυρίσει να ψηθεί κι απ' την άλλη. σερβίρεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για συνδέστε, για συνδέστε...