MathJax

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΕΝΤΑΛΟΓΙΑ - Μέρος 2ο : Η Κατάρα των Εκδικητικών Ζόμπι της Μαύρης Αβυσσαλέας Κολάσεως

Το δεύτερο μέρος της σειράς, Η Κατάρα των Εκδικητικών Ζόμπι της Μαύρης Αβυσσαλέας Κολάσεως, που στην ουσία, κατά την ιδέα της ομάδας παραγωγής, ήτανε το Η εκδίκηση των Καταραμένων Ζόμπι της Μαύρης Αβυσσαλέας Κολάσεως το 2, άργησε να προβληθεί, λόγω προβλημάτων ασυμφωνίας των υπεύθυνων κοστουμιών και της ομάδας τεχνικής υποστήριξης. Η διαφωνία έγκειτο στην πρόταση να τοποθετηθούν μοντέρνα κοστούμια στους πρωταγωνιστές και στα ζόμπι, δημιουργώντας έτσι μια διαφορετική ατμόσφαιρα περί το πώς θα έπαιρνε σάρκα, οστά και βλέννα μια διαφορετική ραπτική άποψη. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, δεν ήταν λίγες οι φορές, που η ομάδα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πιανότανε στα χέρια με τους ηθοποιούς, δημιουργώντας ένα, επιπλέον, κλίμα χάους, πέρα από αυτό που στόχευε να προβάλει η ταινία στην διάσημη, αυτή, συνέχεια. Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να εμφανίζονται τα ζόμπι, φορώντας αραβικά ρούχα, με τους αρχηγούς τους να ξεχωρίζουν με τουρμπάνια, ενώ οι πρωταγωνιστές εμφανίζονται φορώντας αρχαιοελληνικές κελεμπίες, χωρίς ωστόσο να παρέχεται μια εξήγηση μέσω του σεναρίου, για την υπάρχουσα ένδυση των ηθοποιών.

Αυτό βέβαια, ήταν και ένα θέμα που απασχόλησε αρκετά τον Κοπερχάουερ, ο οποίος βέβαια, δεν έδειχνε να υποχωρεί στις παραδοχές που είχε κάνει πρωτίστως, απέναντι στις εγωιστικές δηλώσεις της ομάδας των κοστουμιών και σαν αποτέλεσμα, η ταινία, αντί να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο από την προβολή της πρώτης, κυκλοφόρησε εννιά χρόνια αργότερα και μόνο στα πληρεξούσια περίπτερα με την μορφή βιντεοκασέτας.


Η κριτική στην ταινία, παρ’ όλες τις λειτουργικές αντιξοότητες, ήταν θετική μιας και η αρχική ιδέα της ταινίας, ότι δηλαδή ήτανε το σίκουελ της πρώτης ήταν πέρα από κάθε αμφισβήτηση, επιτυχημένη. Στα βραβεία Όσκαρ, η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο του δεύτερου γυναικείου ρόλου ενώ στο φεστιβάλ-Κάρκας της Μασαχουσέτης, κατέκτησε την Τρίτη θέση, ως το καλύτερο σίκουελ  της δεκαετίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για συνδέστε, για συνδέστε...