MathJax

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

μαγικό φίλτρο

Όταν ο Γρηγόρης Σαμσίδης ξύπνησε ένα πρωινό και έβγαλε σέλφι, βρέθηκε στον καθρέφτη του μεταμορφωμένος σε χαριτωμένο σκύλο. Εντάξει, δεν είχε μεταμορφωθεί ολόκληρος, μόνο το πρόσωπό του. Τα δύο του υγρά μάτια κάλυπταν μεγάλο μέρος του προσώπου του ενώ τα αυτιά του έπεφταν τεμπέλικα στους κροτάφους του. Κάθε φορά που προσπαθούσε να ανοίξει το στόμα του δεν έβγαζε κάποιο ήχο αλλά τη γλώσσα του, που έμοιαζε σαν να γλύφει κάτι μπροστά της. 



'Τι μου συνέβη;' συλλογίστηκε. Όνειρο δεν ήταν. Το μπάνιο του, εκεί όπου παραδοσιακά τραβούσε την πρώτη σέλφι της μέρας πριν την ανεβάσει ευχόμενος καλημέρες, ήταν το ίδιο όπως και κάθε μέρα. Η κιτρινισμένη κουρτίνα του ντουζ, το ξεχαρβαλωμένο λάστιχο του μπάνιου και το σπασμένο στα δεξιά καπάκι της λεκάνης, όλα βρισκόταν σε γνώριμες θέσεις. Η μόνη διαφορά; Η αντανάκλαση ενός υβρίδιου ανθρώπου-σκυλιού στον μικρό τετράγωνο καθρέφτη του που, αν και ήταν πολύ συνηθισμένο θέαμα για τον ίδιο αλλά και για τους 3492 ακολούθους του, εκείνη τη στιγμή φαινόταν γελοιωδώς περίεργη. 

*


Προσπάθησε να ξαναβγάλει σέλφι δοκιμάζοντας άλλα φίλτρα αλλά η σκυλίσια μούρη του παρέμενε πεισματικά παρούσα όσες προσπάθειες κι αν έκανε. Εξάντλησε και τις 13 διαφορετικές εφαρμογές που είχε εγκατεστημένες στο τηλέφωνό του για να βγάζει σέλφι με φίλτρα αλλά καμιά δεν έκανε τη διαφορά. Την ίδια αναποτελεσματικότητα είχαν και ακόμη 42 που βρήκε στο app store.
Μετά από 55 άκαρπες προσπάθειες για αντιστροφή των, μόνιμων από ό,τι φαινόταν, αποτελεσμάτων, ο Γρηγόρης, ή Τζι-Τζι-Ές, άφησε το τηλέφωνό του και σήκωσε αργά τα χέρια του προς τη μεριά του προσώπου του. Η αίσθηση στα δάχτυλά του καθώς πασπάτευε τα ζυγωματικά του, τον έκαναν να βγάλει ένα επιφώνημα έκπληξης. Καθώς το στόμα του άνοιξε ακούσια, η γλώσσα βγήκε για μια ακόμη φορά. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ξαναβγήκε γιατί το ξυπνητήρι του κινητού τρόμαξε τον Γρηγόρη. 
'Θεέ μου', συλλογίστηκε, 'τι μέρα για να ξεκινήσω δουλειά πήγα και διάλεξα!'
Ήταν η πρώτη μέρα στην καινούρια του δουλειά ως Social Media Executive σε μια μεγάλη διαφημιστική.

*

'Δεν θα σου πω ψέματα Γρηγόρη, αλλά είσαι ακριβώς όπως στις φωτογραφίες σου στα σόσιαλ! Χαίρομαι πάρα πολύ που σε γνωρίζω από κοντά!'
Η Μυρτώ ήταν υπεύθυνη να εγκλιματίσει τον Γρηγόρη στο γραφείο.
'Οι περισσότεροι ξέρεις, βγάζουν σέλφι από περίεργες γωνίες, σε κότερα, με περίεργο φωτισμό, όλα για να προβάλουν μια ψεύτικη εικόνα, ξέρεις, να το παίξουν. Αλλά όταν έρθει η ώρα να τους γνωρίσεις από κοντά; Καμιά σχέση με την ψηφιακή τους εικόνα.'
Μετά από μερικά βήματα ακόμη, το δίδυμο έφτασε στο γραφείο του Γρηγόρη.
'Χάρηκα πάρα πολύ που είσαι ο πραγματικός σου εαυτός και στα σόσιαλ και δεν δείχνεσαι. Τέλος πάντων, μη σε ζαλίζω! Εδώ είναι το γραφείο σου. Αν θες τουαλέτα υπάρχουν μερικά δέντρα στην πίσω αυλή. Αν διψάσεις θα σου έχω το πιατάκι σου πάντα γεμάτο νερό. Α, αν πεινάσεις έχει κροκέτες με έξτρα βοδινό στο κάτω ντουλάπι. Έγινε;'
Ο Γρηγόρης άνοιξε το στόμα για να ευχαριστήσει τη Μυρτώ και η γλώσσα του έγλυψε τον αέρα. Η Μυρτώ έφυγε γελώντας και ο Γρηγόρης έριξε μια ματιά τριγύρω. Οι συνάδελφοι από τα διπλανά γραφεία τον χαιρετούσαν και τον ρωτούσαν ποιος είναι καλό παιδί. 
Όλα θα πήγαιναν καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για συνδέστε, για συνδέστε...