MathJax

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ουγγαρέζος το όνομα

Σοκ έχει προκληθεί σε γνωστή διαφημιστική εταιρεία καθώς και σε ακόμη πιο γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας από την, τραγική όπως αποδεικνύεται, έκβαση διαγωνισμού για νέες "πράσινες" επιχειρηματικές ιδέες που συνδιοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κάτω Πετραλώνων, του Συνδέσμου Φίλων Σταμάτη Γονίδη και της φρι-πρες που κάνεις πως διαβάζεις τα πρωινά στο μετρό. Ενώ θεωρητικά ο διαγωνισμός έβαινε καλώς, στιγμές μόνο αφού η πρώτη φάση έφτασε στην ολοκλήρωσή της με τους εν δυνάμει "πράσινους" επιχειρηματίες να αγκαλιάζουν την προσπάθεια, όλα τινάχτηκαν στον αέρα από την
ανακοίνωση του παρουσιαστή της τελετής απονομής των βραβείων.



Ο εν λόγω διαγωνισμός ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, να αναπτυχθεί το αίσθημα της περιβαλλοντικής ευθύνης και επειδή γενικά είναι της μόδας τέτοιου είδους μαλακίτσες. Σύσσωμη η γεμάτη ενέργεια και ζήλο κοινότητα των ελλήνων εντερπρενούρς-σταρτάπερς-πάμπερς έδωσε βροντερό παρόν με τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό τονώνοντας την ελπίδα πως η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από τη νέα γενιά των ελληνόπουλων που θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν την ιδέα τους για αυτό το "σαν το φέισμπουκ ρε μαλάκα αλλά πολύ καλύτερο". Και ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τα κλικ στο σάιτ του διαγωνισμού έδιναν κι έπαιρναν η στιγμή της ανακοίνωσης του παρουσιαστή της τελετής απονομής των τελικών βραβείων, που συνέπεσε με το τέλος της πρώτης φάσης του διαγωνισμού που σήμανε το τέλος αποδοχής αιτήσεων, έπεσε σαν βόμβα ανάμεσα στις τάξεις των ελπιδοφόρων νέων. Κάπου ανάμεσα στα στατιστικά, μαζεύτηκαν γύρω στις 1500 αιτήσεις με τις 1487 να είναι παρόμοιες ιδέες κοινωνικής δικτύωσης και τις υπόλοιπες να μην έχουν χρόνο να τις διαβάσουν οι αξιολογητές, και στις ανακοινώσεις των βραβείων, χρηματικά έπαθλα έως και 1000 ευρώ ικανά για την πρόσληψη και απασχόληση ενός νέου κάτω των 25 για ένα χρόνο, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τον παρουσιαστή που δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, γνωστό παρουσιαστή-τηλεπερσόνα της πρωινής ζώνης.

"Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τα συναισθήματα που με πλημμύρισαν" εξομολογείται η 23χρονη Νάντια. "Πήρα μέρος στον διαγωνισμό μαζί με τις 5 φίλες μου γιατί συνδιοργανωνόταν από το Σύνδεσμο Φίλων Σταμάτη Γονίδη και υποθέσαμε πως αυτός θα ήταν ο παρουσιαστής την νύχτα της απονομής. Το μαγαζί που εμφανίζεται ο Γονίδης έχει σταματήσει τις φοιτητικές προσφορές  6άτομα/μπουκάλι οπότε θεωρήσαμε τον διαγωνισμό μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον δούμε τζάμπα." Συνέχισε ενώ τίναζε τα μακριά ξανθά μαλλιά της μόνο με τα 5 εκατοστών νύχια της. "Θεωρώ πως η επιτροπή μας ξεγέλασε και θα απευθυνθώ κάπου γι' αυτό" έκλεισε λίγο πριν καλέσει ταξί από το γεμάτο γκλίτερ σμαρτφον της.

"Αυτό είναι ανήκουστο!" δήλωσε ο Τάκης, νέος επιχειρηματίας. "Αυτόν βρήκαν για την παρουσίαση; Ο άλλος υποψήφιος για την θέση του παρουσιαστή ήταν ο Κιούσης από το Αρβύλα και απλά ο Ουγγαρέζος λέει πιο κρύα αστεία;" συνέχισε αστειευόμενος. "Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα μου είναι χάλια αλλά αποσύρομαι από τον διαγωνισμό αμέσως. Δεν θέλω να ρισκάρω ούτε με την παραμικρή πιθανότητα πως η ιδέα μου θα επιλεγεί και θα πρέπει να αντέξω ένα δίωρο με τον τύπο να μιλάει. Μπορεί να ανάγκασε την μάνα μου να πλέκει για την προίκα της αδερφής μου την ώρα που βγαίνει στην τηλεόραση γιατί δεν αντέχει ούτε τη φάτσα του, και του είμαι υπόχρεος γι' αυτό, αλλά υπάρχουν και όρια στην κρυάδα και στην προώθηση."

Σε ανάλογα πλαίσια κινούνται και οι δηλώσεις και των υπολοίπων συμμετεχόντων που απέσυραν τις δηλώσεις τους. Όταν οι δηλώσεις έφτασαν στο ανησυχητικό επίπεδο των 13 σημειώνοντας κάθετη πτώση, οι διοργανωτές κατάφεραν να χειροτερέψουν το κλίμα υποσχόμενοι γκεστ εμφάνιση του Γιώργου Λιάγκα.

(Εμπνευσμένο από tokoulouri)

1 σχόλιο:

  1. Καμιά φορά χρειάζεται να χρησιμοποιούνται και οι τηλεπερσόνες για το καλό των αναγνωστών, βέβαια, έτσι είναι συμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για συνδέστε, για συνδέστε...