MathJax

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο Αέναος Αγώνας της Μνήμης ή Η Μερική Απογοήτευση του Ξεχασμένου Γκρεμού





Κάτω από το αιματοβαμμένο χαμόσπιτο, έσκουζε ο Νιξ. Μέσα στο παντελόνι του είχε κρυμμένο ένα στρογγυλοφάναρο μασπιέ. Από την οροφή του λόφου κατεβαίνανε με δύναμη μπλέ σταγόνες χωρίς χιούμορ και με τεταμένη ατμόσφαιρα, απανθρακωμένη από τις περιαυτολογίες του λαγού. Η χελώνα θεωρούνταν βασίλισσα αλλά ο λαγός ήταν πολύ περισσότερο συνεπής. Ο λαγός κρατούσε στα χέρια του τα κλειδιά της τηλεπύλης.

Ο επισκέπτης ήταν αυτός που έδινε φως στο ντουέτο. Χωρίς φως, δεν υπήρχε επισκέπτης. Χαμογελώντας οι υπόλοιποι ανύπαρκτοι ευλογούσαν τα γένια του απύθμενου τετράγωνου πηγαδιού.

Ανά πέντε δευτερόλεπτα, κατέβαιναν ιδέες αλλά ο Οδυσσέας φοβότανε πως δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει στο μέλλον. Δεν ήταν ικανός να ζήσει τα όνειρά του. Τα όνειρά του ήτανε ψεύτικα. Είχανε δημιουργηθεί σε μια υπόγεια πόλη, την Καντάθ, κατασκευασμένα από τους Αρχαίους, που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει τον άνθρωπο ως μπάι πρόντακτ. Ήτανε μια κατασκευή από την Κινέζικη καριέρα του ζάπλουτου κάνιστρου και ο Οδυσσέας το γνώριζε. Εντωμεταξύ την Κίρκη, την είχε ταράξει στο γαμήσι.

Ο γέροντας πλησίασε τους απογοητευμένους οπαδούς του. Κάθε του βήμα ξυπνούσε και από ένα παστεριωμένο δάκρυ, καταπράσινο σαν την πρωινή πάχνη. Κάθε δεύτερη Παρασκευή η προϋπηρεσία εκδικαζότανε δίπλα από την τεμπέλικη σκουριά του μαρξιστή αυτόχειρα. Μέσα από πενήντα κυλοδοκούς. Και με αναχαίτιση ρηξικέλευθων τρομοκρατημένων απένταρων.

-          Το σημερινό πρόβλημα σχετίζεται με κίνηση των σωμάτων. Ποια είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για ένα σώμα μάζας εμ να αποκτήσει ταχύτητα διαφοροποίησης γύρω από το σύμπαν.
-          Ε;
-          Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο του οργανισμού
-          Μα δε λέει τίποτα σχετικό με το πρόβλημα
-          Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πειραματιστείτε ωστόσο


Από παντού ξεπήδησαν κόκκινα ανθρωπάκια κατακλύζοντας όλα τα νοητά σημεία και τις σκιές, ακόμα και πίσω από το πορτραίτο του τρομαγμένου ορειχάλκου. Του είχε πάρει πενήντα χρόνια για να φτιάξει την παλέτα και άλλα τετρακόσια εξήντα οχτώ για να την ξεπλύνει. Τα ανθρωπάκια συνεργαστήκανε όλα μαζί και φτιάξανε ένα αεροπλάνο με πτερύγια γατόψαρου         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για συνδέστε, για συνδέστε...