MathJax

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

περί περιεχομένου του γκουμουνjιζμού

- ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η στρατηγική της Αριστεράς στην Ελλάδα;


- κοιτάξτε, κάποια στιγμη πρέπει η Αριστερά στην Ελλάδα ν' αφήσει αυτά τα ροζ τα φλώρικα τα συριζαίικα και να ξηγηθεί επιτέλους γκουμουνjιζμό.

- ο γκουμουνjιζμός είναι μια έννοια που έχετε χρησιμοποιήσει πολλές φορές, αλλά δεν έχετε ορίσει ποτέ. μπορείτε να επεκταθείτε;

- ο γκουμουνjιζμός είναι κομμουνισμός με καφρίλα. είναι λενινισμός, είναι αυτό που ξηγήθηκε ο Τίτο και έκανε τις Σέρβες τούμπανα. όχι τ' αρκουδάκια της αγάπης των αριστερούληδων.

- δηλαδή;

- το προφανές, κύριε. τέρμα μ' αυτά τα μεσοβέζικα με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και την αποποινικοποίηση της κάνναβης. ίσα δικαιώματα για όλους; βεβαίως. αποποινικοποίηση; βεβαίως. αυτά θα καθόμαστε να συζητάμε; αλλά το πρόβλημα, κύριε, είναι ότι κάθε δήθεν-τάχαμου αριστερή κυβέρνηση που αποτυγχάνει να κάνει τις ρήξεις εκεί που μετράει αρκείται σ' αυτά τα προφανή και χρησιμοποιεί, επί παραδείγματι, την καταπίεση των ομοφυλοφίλων από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας για να το παίξει προοδευτική κάνοντας το αυτονόητο. βλέπε Τσίπρας, βλέπε Ομπάμα, βλέπε Μουχίκα.

- γιατί για μια στιγμή παραλίγο να σας παρεξηγήσω...

- αφήστε τα αυτά, κύριε, εμείς εδώ στην ποδολάγνοια δεν είμαστε τίποτα τυχαίοι. λοιπόν. αυτά τα φλώρικα όπως έλεγα, τέρμα. η Αριστερά πρέπει να ξηγηθεί γκουμουνjιζμό στα ίσα, ολοκληρωτικό και ανελέητο ταξικό πόλεμο εκεί που μετράει: στην οικονομία.

- μήπως είστε λίγο ακραίος;

- καθόλου, κύριε. αν θέλουμε η χώρα να πάει μπροστά, κύριε, η λύση είναι μία. γκουμουνjιζμός. χωρίς συμβιβασμούς. βαθιές τομές εκεί που πονάει. εθνικοποιήσεις και εργατικό έλεγχο, με το πλάι κι όσο πάει. βέργα-βίτσα-λαπαβίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για συνδέστε, για συνδέστε...