MathJax

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

KAM theory in a nutshell

- για πες λίγο ρε μαν, για ν' αποδείξεις ένα θεώρημα ΚΑΜ, πώτς γκένεν χονρδικά;

- λεπόν. πρώτα γράφεις την μη γραμμική εξίσωση συζυγίας. μετά γραμμικοποιείς και λύνεις το γραμμικό πρόβλημα. πρέπει να έχεις καλές tame estimates, τύπου σταθερή απώλεια παραγώγων και τέτοια. μετά γυρίζεις στο μη γραμμικό πρόβλημα για να υπολογίσεις την διαταρραχή μετά από ένα βήμα της μεθόδου, και γράφεις τις estimates για την διαταρραχή.
- αυτό είναι το iterative step?
- α να γεια σου. οπότε γράφεις σωστά και καθαρά και σαν άντρας ποιο ειναι το smallness condition που χρειάζεσαι για να εφαρμόσεις το iterative step μία φορά.
- και τώρα πρέπει να κάνεις το iteration.
- ακριβώς, οπότε πρέπει να βρεις συνθήκες που σου επιτρέπουν να εφαρμόσεις το βήμα επαγωγικά. ίζολ κάτι σαν "η αρχική διαταρραχή είναι μικρή σε μικρή νόρμα, και όχι πολύ μεγάλη σε κάποια αρκετά μεγάλη νόρμα". και μετά αρχίζεις μαθηματική ανάλυση: δείχνεις πρώτα ότι η μικρή νόρμα πηγαίνει αρκετά γρήγορα στο \( 0 \), και η μεγάλη όχι πολύ γρήγορα στο άπειρο, οπότε ταυτόχρονα έχεις δείξει ότι ο αλογόριθμος είναι καλά ορισμένος για άπειρα βήματα. και μετά αρχίζεις να δείχνεις ότι η μικρή νόρμα πηγαίνει όλο και πιο γρήγορα στο μηδέν και ότι όλο και πιο μεγάλες νόρμες πηγαίνουν στο άπειρο όχι και πολύ γρήγορα.
- bootstrap και ξύλο δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για συνδέστε, για συνδέστε...