MathJax

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

πριν τον τελικό

- Ως εδώ και μη παρέκει! Εγώ αυτό δεν το κάνω.
Το αστέρι της ομάδας, ο επιθετικός που σπάει το ρεκόρ περισότερων γκολ ανά σεζόν, 5 σεζόν συνεχόμενα, ο άνθρωπος που είναι πιο διάσημος κι από τους Beatles σε συνδυασμό με τον Ιησού, έκανε μια δήλωση.
Μόνο που αυτή η δήλωση δεν ήταν όπως οι υπόλοιπες. Αυτή η δήλωση δεν ήταν απόλυτη. Δεν ήταν θέσφατο που όλοι επρέπε να ακολουθήσουν.
Αυτή η δήλωση περίμενε αντίλογο.


- Το ίδιο έλεγες και για τις φανέλες με ταινίες LED στο στέρνο, που προβάλουν πολλούς χορηγούς ταυτόχρονα.
Το σέντερ-μπακ της ομάδας έπιασε το νόημα και έδωσε τον αντίλογο που σιωπηρά αναζητούσε το αστέρι.
- Και για τα παπούτσια με ειδικά διαμορφωμένες τάπες που άφηναν αποτύπωμα στο χορτάρι logos διάφορων εταιριών.
Το δεξιό εξτρέμ συνέχισε την κουβέντα. Πλησίασε το δίδυμο επιθετικός - σέντερ-μπακ για να πετάξει τις άπλυτες κάλτσες του στο καλάθι που βρισκόταν ανάμεσά τους και άκουσε μόνο τον αντίλογο. Αλλά ήταν αρκετός για να τον βάλει στο νόημα.
- Και για τα branded κουρέματα με slogan.
Ο δεύτερος τερματοφύλακας καμιά φορά ήταν υπερβολικά οξυδερκής για να είναι δεύτερος τερματοφύλακας. Ακόμη και σε μια ομάδα που διεκδικούσε Champions League.
- Οι ταινίες LED είναι τόσο λεπτές και ελαφριές που ούτε τις καταλαβαίνω, οι τάπες δεν με επηρεάζουν πουθενά και τα κουρέματα ήταν δική μου ιδέα. Αλλά έτσι κι αλλιώς αλλάζω κούρεμα κάθε εβδομάδα.
Οι απαντήσεις του επιθετικού ήταν καίριες και στοχευμένες. Σιωπή επικράτησε σε εκείνη τη μεριά των αποδυτηρίων.
- Αλλά να χάσουμε μια ώρα προπόνησης μια μέρα πριν τον τελικό για να κάνουμε πρόβα το πώς θα πανηγυρίσουμε το γκολ μας -γιατί θα το βάλω σίγουρα- επηρεάζει όλη την ομάδα. Εκτός από μένα.
Οι δύο που έμειναν για να ακούσουν την κατάληξη του συνειρμού του (το δεξιό εξτρέμ έφυγε αμέσως μόλις άφησε τις κάλτσες) απλά ανασήκωσαν τους ώμους, πέρασαν την πετσέτα γύρω από τη λεκάνη τους και κατευθύνθηκαν προς το ντουζ.

*

Το επόμενο βράδυ ξεκίνησε ο αγώνας στον οποίο θα συμμετείχαν 22 άνθρωποι αλλά θα παρακολουθούσαν 600.000.000.
Το πρώτο - και μοναδικό - γκολ του μεγάλου τελικού σκόραρε ο επιθετικός - αστέρι, εξασφαλίζοντας το ρεκόρ σκοραρίσματος για μια ακόμη χρονιά και, ίσως, τον τίτλο του MVP της σεζόν μετά από 1 χρόνο μακριά του. Δυστυχώς για εκείνον όμως, τελικά δεν το έκανε.
Αμέσως μετά το γκολ, όπως είχαν προετοιμάσει στην προπόνηση της προηγούμενης μέρας, οι 10 από τους 11 παίκτες πήραν θέση στο χορτάρι του κέντρου του γηπέδου, σχηματίζοντας τα γράμματα του ονόματος του μεγάλου χορηγού της ομάδας. Μόνο οι 10.
Το πρόβλημα της έλλειψης ενός παίκτη έγινε εμφανές σε 1.200.000.042 μάτια. Το γράμμα 'Ε' το οποίο θα σχημάτιζε ο επιθετικός μετατράπηκε σε 'F' και το όνομα του χορηγού σε μια από τις χειρότερες βρισιές των γκέτο.

*

Την ιστορία την άκουσα από τον ίδιο τον επιθετικό. Τα χρήματα που του έμειναν μετά από τις απανωτές μηνύσεις και το ανελέητο κυνηγητό του νομικού τμήματος της ασφαλιστικής εταιρείας που ήταν ο μεγάλος χορηγός της ομάδας, έφτασαν για να ανοίξει ένα μπαράκι στη γειτονιά μου και να μου κεράσει το, κάπως ακριβούτσικο, ουίσκι που πίνω τώρα. Πέρα από την ιστορία, μου είπε επίσης πως προπονεί τα παιδικά τμήματα της ομάδας του Δήμου στον οποίο μένω.
Δεν ξέρω αν φταίει το ποτό, αλλά με έψησε να γράψω το γιο μου. 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, αν είναι, θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες να γράψω και εγώ το γιό μου...του αρέσει πάρα πολύ η μπάλα..θέλει να γίνει τερματοφύλακας, σαν το ίδαλμά του, τον Σεργιανόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για συνδέστε, για συνδέστε...